Om oss

Om oss

En idé om samspel lade grunden

Umia grundades 2010. Idén byggde på en vision som kan sam­manfattas i ett ord: samarbete. Fyra erfarna kolleger tänkte helt nytt i en kon­servativ bransch. De såg möjligheter att samspela, att arbeta effektivare och smartare. Det blev bättre för både medarbetare och kunder.
Vi är omkring 800 medarbetare från norr till söder i landet.

Vår vision

Med vår unika och tekniköverskridande arbetsmetodik – Umiamodellen – ska Umia vara branschledande inom resurs- och energieffektivisering samt leda utvecklingen av ett globalt hållbart samhälle.


Det började med fyra ingenjörer som ville samarbeta

Umias grundare har lång erfarenhet från sina respektive specialområden. Från vänster på bilden tagen 2010 syns Martin Hörnquist (fläktteknik), Andreas Dunder (elteknik), Hans Sjölander (rörteknik) och André Ruuth (regler- och energiteknik).
De startade Umia med den uttalade grundtanken att alla teknikområden är viktiga, men att inget är större än samarbete och slutresultat.
Det har blivit succé, både hos kunder och personal. Idag finns vi med lokalt drivna bolag från Luleå i norr till Ystad i söder.

Läs mer

Våra unika värden

Umiamodellen – Resurseffektivisering – Lokalkännedom

Grunden till att Umia startades finns i dessa tre ovanstående ord. Installationsbolag finns det gott om, men Umia bygger på idéer som handlar mer om människor än teknik.
Det är något vi vårdar och utvecklar för att leverera den smartaste tekniken med högsta kvalitet, samtidigt som vi stimulerar och tar hand om våra medarbetare på bästa sätt.

Läs mer

En hållbar framtid

Vår vision är att vara branschledande inom resurs- och energieffektivisering samt att bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle. För att göra arbetet överskådligt och mätbart över tid har vi prioriterat ett antal hållbarhetsfrågor som vi fokuserar på. Umias hållbarhetsarbete är en ständigt pågående process.

Läs mer

Ladda ner

Hållbarhetsredovisning


Mer information