Pressrum

2022-08-23 - Umia Ystad AB/Ystad

Umia Ystad förvärvar Gladsax ventilation

I dagarna blev det klart att Umia Ystad förvärvar Gladsax ventilation. Verksamheten integreras från och med 1 september.

Projekt- och serviceledare för ventilationsavdelningen blir Rikard Sköld, arbetande ägare på Gladsax ventilation.

– Det känns jättebra att ta det här steget. Vi har gott om jobb och jag har varit i valet och kvalet om jag ska expandera företaget och anställa fler, med allt vad det innebär. Så dök den här möjligheten upp. Efter 20 år i branschen som mindre företagare känns det kul att bli en del av ett större team, där vi får mera kraft och möjlighet till samverkan över teknikgränserna. Umiamodellen känns som ett bra koncept, säger Rikard Sköld.

Installationsföretaget Umia Ystad AB, med omkring 85 anställda, ingår i Umia-koncernen som har närmare 850 anställda runt om i landet. Umiamodellen innebär att man arbetar tekniköverskridande med rör, fläkt, el, energi, kyla, digitalteknik och automation/reglerteknik. Verksamheten är uppdelad i tre sektorer: Entreprenad, Service och Automation. Umia Ystad har även en filial i Simrishamn.

– Vi har haft ett väl etablerat samarbete med Rikard Sköld och hans tekniker sedan tidigare, så detta känns som en smidig och naturlig övergång, säger André Stridh, Entreprenadchef på Umia Ystad.

Rikard Sköld (t.v.) och André Stridh.