Pressrum

2022-12-01 - Umia Göteborg AB/Göteborg

Umia öppnar på Västkusten

Umia Sweden etablerar dotterbolaget Umia Göteborg med kontor i Västra Frölunda.

– Vi har haft ögonen på västra Sverige ganska länge. Nyligen öppnade vi Umia Östergötland i Norrköping och nu fortsätter vi till Västkusten, där vi hittat rätt personer med kompetens och driv att leda verksamheten. Etableringen i Göteborg är i en intensiv uppstartsfas, säger Martin Hörnquist, koncern-vd för Umia Sweden AB.

· Rutinerad branschprofil

Regionchef för Umia Göteborg blir Patrik Hast, en branschprofil med drygt 30 år i branschen. Han började som rörmontör i unga år – ja, man kan säga att han har det i blodet. Både pappa och farfar var rörläggare.

De senaste 15 åren har Patrik Hast haft ledande uppdrag i ett par av de riktigt stora installationsbolagen, senast som filialchef på Kungälvs Rörläggeri i Göteborg.

– Umias upplägg är något nytt och fräscht i branschen. Det kändes lockande direkt när jag fick frågan och kunde se deras koncept på andra orter i landet. Helhetslösningar och samarbete över teknikgränserna ligger i tiden. Det känns effektivt och modernt för både kunderna och medarbetarna, säger Hast.

· Ska växa i Västra Götaland

Han ser goda möjligheter att växa i och omkring Göteborg, På lite längre sikt är målet en successiv tillväxt i stora delar av Västra Götaland. Rekrytering av personal till alla teknikgrenar pågår för fullt.

– Vi har redan klart med ett antal medarbetare från olika teknikområden. Till att börja med kommer vi att jobba i Göteborg och kringliggande kommuner. Vi bygger därifrån med kvalitet och gott stöd från ledningen i Umia Sweden, säger Patrik Hast.

Patrik Hast, regionchef Umia Göteborg.