Pressrum

2023-01-31 - Umia Göteborg AB/Göteborg

Känd branschduo leder Umia i Göteborg

Etableringen av Umia Göteborg är inne i en intensiv uppstartsfas. Verksamheten öppnade strax före årsskiftet med Patrik Hast i ledningen som regionchef.

Sedan en tid tillbaka finns även entreprenadchefen Patrik Gustafsson på plats. Han kommer närmast från en tjänst som entreprenadingenjör på Kungälvs Rörläggeri i Göteborg.

· Patrik tipsade Patrik

Hast och Gustafsson är kolleger sedan många år och de ser med tillförsikt fram emot en successiv tillväxt i Västra Götaland. Rekrytering av personal till alla teknikgrenar pågår för fullt.

– Det var Patrik Hast som tipsade att Umia var på väg till Västkusten, berättar entreprenadchefen Patrik Gustafsson. Jag uppskattar sättet man jobbar på, med samverkan över teknikgränserna. Det innebär att vi kan erbjuda totalinstallationer och skapa effektiva lösningar.

Umia finns med runt 800 medarbetare i lokalt styrda bolag från Luleå i norr till Ystad i söder. Koncernen omsätter runt 1,3 miljarder kronor. Fokus ligger på samverkan mellan alla teknikområden och att sälja kompletta installationslösningar. Affärsupplägget kallas Umiamodellen.

· Innovativ samarbetsmodell

– Det märks att kunder jag pratar med tycker det är bra med en partner som löser tekniska gränsfrågor internt istället för att det ska divideras med kunden. Det här är ett upplägg som bör ge bättre flyt i jobben. Jag gillar verkligen att jobba på det sättet, säger Patrik Gustafsson.

Det är en rutinerad duo som leder företaget. Regionchef för Umia Göteborg är Patrik Hast. Både han och Patrik Gustavsson har drygt 30 års branscherfarenhet vardera. Umia Göteborgs huvudkontor ligger i Västra Frölunda.

Umia Göteborgs ledning: Patrik Gustafsson, entreprenadchef (t.v.) och Patrik Hast, regionchef.