Pressrum

2023-02-28 - Umia Ystad AB/Ystad

André Stridh ny vd för Umia Ystad

För en tid sedan blev det klart att André Stridh blir ny VD för Umia Ystad. Han är ett välbekant ansikte för kunderna, liksom för medarbetarna på företaget där han närmast kommer från tjänsten som entreprenadchef. André har närmare 20 år i branschen.

Han började på firman 2004 då bolaget hette Elan (blev Umia 2019) och har tidigare bland annat arbetat som elkonstruktör.

• Nära verksamheten
– Jag trivs väldigt bra i bolaget och det är förstås ett stort förtroende att ta över det som Arne L Nilsson byggt upp under tiden vi hette Elan. Jag vill vara så nära verksamheten som möjligt och alla ska känna sig välkomna att prata med mig. Det ska vara roligt och tryggt att gå till jobbet. Det är mitt mål att vi ska känna så på Umia Ystad, säger André Stridh.

• God ekonomi
Bolaget har en drygt 30-årig historia i Skåne och har förutom den sedvanliga Umia-profilen även specialistkompetens inom automation. Man är också starka på servicesidan.

Det var 2019 som grundaren Arne L Nilsson valde att sälja bolaget till Umia-koncernen i samband med sin personliga nedtrappning. Bolaget har fortsatt i företagarprofilen Arnes anda och har visat goda rörelseresultat de senaste åren.

• Samspel i koncernen
– Vi ska vårda och finslipa detta, liksom det förtroende vi har bland kunderna. Samtidigt ska vi samarbeta med kollegerna inom koncernen och använda den samlade kunskapen och kontaktnäten som finns där. Jag känner ett bra stöd från ledningen inom Umia Sweden som driver verksamhet i lokala bolag runt om i landet, säger André Stridh.

André Stridh, vd för Umia Ystad.