Pressrum

2021-03-05 - Umia AB/Umeå

Alexander – en prisad handledare

Alexander Lindqvist, elektriker på Umia, fick nyligen priset ”Månadens handledare” för sina insatser som mentor och inspiratör för elever på Yrkesgymnasiet i Umeå.

Det behövs fler duktiga hantverkare och montörer i installationsbranschen. Därför är Umia engagerat i att leda in fler ungdomar på en spännande och viktig yrkesbana.

– Jag har haft många praktikanter och tycker det är kul. Jag har nog handlett säkert tio elever vid det här laget, säger Alexander Lindqvist som jobbar på Umia Elteknik och som numera ibland möter personer som han handlett under gymnasietiden ute på byggen som färdigutbildade branschkollegor.

– Det är en brant utvecklingskurva, så det är roligt att få lära upp och se hur de utvecklas.

Utmärkelsen från Yrkesgymnasiet delas ut med motiveringen:

”Med ett brinnande intresse samt engagemang som handledare är du med och formar morgondagens medarbetare inom yrket som elektriker. Du bidrar med din kunskap, engagemang samt ditt stora hjärta till att utveckla ungdomarna tillsammans med oss på Yrkesgymnasiet i Umeå.

Du bidrar även på programråden med klokhet och sprider energi kring dig.

Vi är oerhört tacksamma för ditt engagemang och stolta att kunna utnämna dig som månandens handledare. Stort grattis Alexander!”

Läs mer: thorengruppen/news

Alexander Lindqvist, elektriker på Umia Umeå.